YAVRU KARACAYA FATSA BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI
YAVRU KARACAYA FATSA BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI
Ordu'nun Fatsa ilçesinde yeni doğmuş ve bir bacağı kırık yavru karaca ihbarını alan Fatsa Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Ebru Biçim zor arazi şartlarına rağmen yavru karacaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hayvan ambulansı ile Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Veteriner Ebru Biçim Yavru karacanın hayvan Hastanesi'nde ameliyat edilip iyileştikten sonra tekrar doğaya bırakılacağını söyledi.
“HAYVAN AMBULANSI İLE İLK MÜDAHALE YAPILDI”
Tayalı mahallesinde fındık bahçesinde tırpan motoru ile yabani ot temizliği yapan Halil Usta bir fındık ocağı dibinde yavru bir Karaca gördü. Yavru Karacanın bacağının kırık olduğunu anlayan Halil Usta köyün din görevlisi vasıtasıyla Fatsa Belediyesi’ne ulaştı ve ihbarı alan Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri Hayvan ambulansı ile Tayalı mahallesine giderek yavru karacaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Fatsa merkeze getirerek tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Yavru Karaca yapılacak tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacak.
“KARACAYA HİÇ DOKUNMADAN YETKİLİLERE HABER VERDİK”
Tayalı köyü Çaldum mahallesinde çiftçilik yapan Halil Usta bahçede tırpan motoru ile yabani ot temizliği temizliği yaparken yavru Karacayı fark ettiğini belirterek, “Sol tarafının üzerine yatıyordu. Sağ ayağının gözüktüğü halde bir tarafı kırık olduğunu hissettim, ellemedim, ilk önce köyümüzün imamına haber verdim, o muhtarımıza haber verdi, o da Belediye ekiplerine haber verdi. Fatsa Belediyesi buraya hayvan ambulansı ile geldi. Bu zamana kadar böyle bir şey görmedik. Gerçekten de güzel oldu inşallah yavru Karaca kurtulur.” dedi.
“YAVRU KARACA GÖRÜLDÜĞÜNDE HİÇ DOKUNULMAMALIDIR”
Fatsa Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Ebru Biçim ise Belediye Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ihbar hattına yaralı bir karaca anonsu geldikten sonra Tayalı köyüne giderek hızlı bir şekilde müdahalede bulunduklarını ifade ederek, “ Karaca 3 günlük yeni doğmuş bir yavru. Göbek kordonu kurumuş. Böyle durumlarda genellikle köylerden özellikle Nisan sonu Mayıs ortaları gibi karacaların doğum zamanı. Özellikle tırpan yapılırken bolca yavru karaca görülebilir. Biz böyle anlarda Karacanın sağlam olup olmadığını ya sağlam değilse o zaman müdahale ediyoruz. Ama diğer türlü yavru bir karaca gördüklerinde genellikle ihbar hattına burada yalnız bir karaca var deniliyor. Böyle durumlarda halkımızdan rica ediyoruz onun annesi yakınlarda yemleniyordur. Bu durumlarda biz kişilerin hayvana müdahale etmesini istemiyoruz. Bugünkü gelen ihbarda sorduğum soru yaralı olup olmadığıydı. Yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı. Gelip yerinde müdahale ettik. Sol arka bacağında kırık olduğu gözlemlendi. Doğada bu şekilde zaten yaşayamaz. Hızlı bir şekilde onu alıp hayvan hastanesine gönderimini sağladık.” şeklinde konuştu.
Ordu HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.