KOKARCA BÖCEĞİ SICAK HAVAYI GÖRMESİN
KOKARCA BÖCEĞİ SICAK HAVAYI GÖRMESİN
Kokarca böceği, genellikle sıcak ve nemli havalarda daha aktif hale gelir ve gün yüzüne çıkar. Bu böcekler genellikle nemli ortamları tercih ederler ve sıcak havalarda aktiviteleri artar.
Ulubey Ziraat Odası Başkanlığı
Fındık üreticilerini kahverengi kokarca konusunda uyardı. Kahverengi kokarcanın tarımsal üretimde ciddi kayıplara yol açabilen bir zararlı olduğunu belirten Ziraat Odası, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla sosyal medya üzerinden bir duyuru yayımladı. Ürünü Kurutuyor Duyuruda, kahverengi kokarcanın polifaj bir zararlı olduğu ve sokucu emici ağız yapısına sahip olduğu vurgulandı. Yetişkinleri ve nimfleri birçok meyve ve sebzede emerek zarar veren bu zararlıyla mücadelenin önemine dikkat çekildi.
"Etkili Mücadele Şart"
Özellikle kahverengi kokarcanın kışlak olarak adlandırılan alanlardan çıkarak fındık bahçelerine yayılmasını engellemek için önlemlerin alınması gerektiği belirtildi. Mevsim normallerinin üzerinde artan hava sıcaklıklarının zararlıyı hareketlendirdiği dönemde, etkili mücadele stratejilerinin uygulanmasının önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, zararlıyla mücadelede mekanik yöntemlerin yanı sıra halk sağlığına uygun ilaçların kullanılması gerektiği vurgulandı. Kışlak alanlarda bulunan zararlıların imha edilmesi ve fındık bahçelerine yayılmadan önce önlem alınması gerektiği vurgulandı.
200'e Yakın Yumurta Bırakıyor
Son olarak, bir dişi kahverengi kokarcanın 150-200 adet yumurta bıraktığı bilgisine de yer verildi. Bu nedenle, zararlıyla mücadelenin zamanında ve etkili bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekildi. Ulubey Ziraat Odası, çiftçilerin bilinçlenmesi ve kahverengi kokarca zararlısına karşı etkili mücadele stratejileri uygulaması için sürekli olarak bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
Ordu HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.