SEYİT TORUN’DAN FINDIK AÇIKLAMASI

Gündem 03.10.2023 - 18:09
 

SEYİT TORUN’DAN FINDIK AÇIKLAMASI

Ordu Chp Milletvekili Seyit Torun'dan fındık açıklaması.
Ordu’da fındık üreticilerimiz ile bir araya gelen Seyit Torun yaptığı açıklamada, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin(TMO) kabuklu fındık alımına ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından 7 Ağustos 2023 tarihinde yapılan açıklama ve TMO’nun 21 Ağustos 2023 tarihinde yaptığı duyuru ile kilo başına 75 ila 84 TL aralığında fiyatlar ile alım yapılacağını öğrendik” sözleriyle başladığı konuşmasında: “Mevcut iktidarın fındık alımına yönelik politikaları her yıl olduğu üzere 2023 yılında da hayal kırıklığı yaratmıştır diyerek çiftçimizin mağduriyetine dikkat çekmiştir. Bugüne bakıldığında ise hem iç piyasada hem de dünya genelinde fındık rekoltesinde düşüş yaşanmakta olduğunun altını çizen Torun, fındık üreticilerimizin ellerinde kalan ürünlerinin piyasa koşullarına uygun olarak kilo başına en az 120 TL üzerinden alıma başlanmasını talep ettiğini ifade etmiştir.   “Artan girdi maliyetlerine oranla her yıl düşük kalan desteklemeler, Ordu’da meydana gelen sel felaketi ve bütün olumsuzluklara karşın üretmeye ve ülkemize kazandırmaya devam eden üreticilerimiz ölüm – kalım mücadelesi vermektedirler. Türkiye’nin dünya fındık üretiminde 2019 yılında %69.2 olan payının 2021 yılında %63.5 oranına gerilemiş olması sektörde yaşanan darboğazın en net göstergesidir. Söz konusu yeni fiyatlama ve alıma yönelik adımların hızla atılmaması halinde stratejik sektör fındık üretiminde onarılamaz yaralar açılacaktır diyen Ordu Milletvekilimiz, Cumhuriyet Halk Partisi fındık üreticilerimiz ile omuz omuza emek ve hak mücadelesine durmaksızın devam edecektir ifadelerini kullandı.
Ordu Chp Milletvekili Seyit Torun'dan fındık açıklaması.

Ordu’da fındık üreticilerimiz ile bir araya gelen Seyit Torun yaptığı açıklamada, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin(TMO) kabuklu fındık alımına ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından 7 Ağustos 2023 tarihinde yapılan açıklama ve TMO’nun 21 Ağustos 2023 tarihinde yaptığı duyuru ile kilo başına 75 ila 84 TL aralığında fiyatlar ile alım yapılacağını öğrendik” sözleriyle başladığı konuşmasında: “Mevcut iktidarın fındık alımına yönelik politikaları her yıl olduğu üzere 2023 yılında da hayal kırıklığı yaratmıştır diyerek çiftçimizin mağduriyetine dikkat çekmiştir. Bugüne bakıldığında ise hem iç piyasada hem de dünya genelinde fındık rekoltesinde düşüş yaşanmakta olduğunun altını çizen Torun, fındık üreticilerimizin ellerinde kalan ürünlerinin piyasa koşullarına uygun olarak kilo başına en az 120 TL üzerinden alıma başlanmasını talep ettiğini ifade etmiştir.

 

“Artan girdi maliyetlerine oranla her yıl düşük kalan desteklemeler, Ordu’da meydana gelen sel felaketi ve bütün olumsuzluklara karşın üretmeye ve ülkemize kazandırmaya devam eden üreticilerimiz ölüm – kalım mücadelesi vermektedirler. Türkiye’nin dünya fındık üretiminde 2019 yılında %69.2 olan payının 2021 yılında %63.5 oranına gerilemiş olması sektörde yaşanan darboğazın en net göstergesidir. Söz konusu yeni fiyatlama ve alıma yönelik adımların hızla atılmaması halinde stratejik sektör fındık üretiminde onarılamaz yaralar açılacaktır diyen Ordu Milletvekilimiz, Cumhuriyet Halk Partisi fındık üreticilerimiz ile omuz omuza emek ve hak mücadelesine durmaksızın devam edecektir ifadelerini kullandı.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orduguncel.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.