AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ ÜÇ KUŞAĞI BİR ARAYA GETİRDİ

Kültür-Sanat 03.08.2023 - 12:16, Güncelleme: 03.08.2023 - 12:16
 

AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ ÜÇ KUŞAĞI BİR ARAYA GETİRDİ

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in Altınordu’nun kültür ve sanat yaşamına kazandırdığı geleneksel “Açık Hava Sinema” günleri final yaptı.
Altınordu Belediyesinin Akyazı Plaj mevkiinde bulunan ücretsiz oto park alanında 22-31 Temmuz tarihleri arasında 4’üncüsü düzenlenen Açık Hava Sinema etkinliği 10 gün sürdü. Her günü birbirinden özel ve birbirinden renkli geçen etkinlik 7’den 77’ye üç kuşağı bir araya getirdi.   Altınordu Belediyesinin ikramları ve hediyeleri eşliğinde vatandaşların aileleriyle çocuklarıyla, misafirleriyle ve komşularıyla birlikte yıldızlar altında sinema keyfi yaşadıkları etkinlik yoğun ilgi gördü.   Türk sinema klasiklerinin gösteriminin yanı sıra çocuklara özel seansların da düzenlendiği etkinlik bir kahramanlık öyküsü olan “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filmi ile son buldu. Altınordu’lular, yaz tatillerini geçirmek üzere gelen vatandaşlar, şehri ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler farklı bir heyecanı tecrübe etme imkânı da buldular.   BAŞKAN TÖREN “HERKESİN TEBESSÜM ETTİĞİ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ” Altınordu’nun bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirten Başkan Tören, “çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla ve sanatseverlerimizle biz, büyük bir aileyiz. Etkinliğimize katılan misafirlerimize her sene olduğu gibi bu sene de şehrimizin markalaşmış ürünlerini de ikram ederek keyifli yaz akşamları geçirmelerini sağladık. Yolumuz uzun, Altınordu’muzun bir iddiası var; “vizyonu dünya kenti bir şehir” inşa etmek istiyoruz. Bu inşa sadece iktisadi yönlü bir kalkınma değil. Aynı zamanda iktisadi kalkınmanın yanı sıra kültürün de sporun da eğitimin de bilimin de aklın da teknolojinin de beşerî sermayesi ile birlikte; şehre marka değerler kazandıran eserlerle, mimarisiyle dokusuyla, duygusuyla, duyuşuyla ve değişiyle şehrimizi önce aziz milletimize, sonra da insanlığın beğenisine sunmak istiyoruz. Bunun için de var gücümüzle bütün emekçi arkadaşlarımızla birlikte şehrin ortak aklını da sivil inisiyatif tecrübesini de yanımıza katarak şehrimizi tanıtmaya ve dünyaya açmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 
Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in Altınordu’nun kültür ve sanat yaşamına kazandırdığı geleneksel “Açık Hava Sinema” günleri final yaptı.

Altın ordu Belediyesinin Akyazı Plaj mevkiinde bulunan ücretsiz oto park alanında 22-31 Temmuz tarihleri arasında 4’üncüsü düzenlenen Açık Hava Sinema etkinliği 10 gün sürdü. Her günü birbirinden özel ve birbirinden renkli geçen etkinlik 7’den 77’ye üç kuşağı bir araya getirdi.

 

Altın ordu Belediyesinin ikramları ve hediyeleri eşliğinde vatandaşların aileleriyle çocuklarıyla, misafirleriyle ve komşularıyla birlikte yıldızlar altında sinema keyfi yaşadıkları etkinlik yoğun ilgi gördü.

 

Türk sinema klasiklerinin gösteriminin yanı sıra çocuklara özel seansların da düzenlendiği etkinlik bir kahramanlık öyküsü olan “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filmi ile son buldu. Altınordu’lular, yaz tatillerini geçirmek üzere gelen vatandaşlar, şehri ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler farklı bir heyecanı tecrübe etme imkânı da buldular.

 

BAŞKAN TÖREN “HERKESİN TEBESSÜM ETTİĞİ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Altınordu’nun bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirten Başkan Tören, “çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla ve sanatseverlerimizle biz, büyük bir aileyiz. Etkinliğimize katılan misafirlerimize her sene olduğu gibi bu sene de şehrimizin markalaşmış ürünlerini de ikram ederek keyifli yaz akşamları geçirmelerini sağladık. Yolumuz uzun, Altınordu’muzun bir iddiası var; “vizyonu dünya kenti bir şehir” inşa etmek istiyoruz. Bu inşa sadece iktisadi yönlü bir kalkınma değil. Aynı zamanda iktisadi kalkınmanın yanı sıra kültürün de sporun da eğitimin de bilimin de aklın da teknolojinin de beşerî sermayesi ile birlikte; şehre marka değerler kazandıran eserlerle, mimarisiyle dokusuyla, duygusuyla, duyuşuyla ve değişiyle şehrimizi önce aziz milletimize, sonra da insanlığın beğenisine sunmak istiyoruz. Bunun için de var gücümüzle bütün emekçi arkadaşlarımızla birlikte şehrin ortak aklını da sivil inisiyatif tecrübesini de yanımıza katarak şehrimizi tanıtmaya ve dünyaya açmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orduguncel.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.