ALTINORDU RIHTIMINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Gündem 20.02.2024 - 09:43
 

ALTINORDU RIHTIMINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Altınordu Rıhtımı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde yeniden hareketlendiriliyor. 140 metre daha uzatılacak olan Altınordu rıhtımı kruvaziyer turizmine hizmet verecek.
Yarım asrı aşkın süredir birçok yük gemisi ve yolcu gemisine hizmet eden ve 2017 yılında ekonomik ömrünü tamamlayarak liman faaliyetleri durdurulan Altınordu Rıhtımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde yeniden hareketlendiriliyor. Ünye’de yapılan yatırımla birlikte Ro-Ro, kruvaziyer ve konteyner gemileri ile dünyaya açılan liman gibi Altınordu rıhtımına da can geliyor.   Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Proje tamamlandı, buraya Ünye’de olduğu gibi kruvaziyerler yanaşabilecek” dedi.   Altınordu Rıhtım Rehabilitasyon Projesi kapsamında mevcut 270 metre uzunluğunda bulunan rıhtım güçlendirilecek ve 140 metre ilave rıhtım yapılarak 410 metrelik rıhtım ve iskele haline dönüştürülecek. Toplamda 3 bin 900 metrekare alanda oluşturulacak olan projede yat ve yolcu teknelerinin bulunacağı alanlar da yer alacak.   Yapılacak olan yatırım ile Altınordu Rıhtımı’nın kruvaziyer gemilerine elverişli hale geleceğini ifade eden Başkan Güler, bu projenin Ordu için önemli bir yatırım olacağını belirtti.   Başkan Güler şöyle konuştu: “Ünye’ye artık Ro-Ro gemileri ile birlikte kruvaziyer gemileri de geliyor. Aynı şeyi Altınordu rıhtımını uzatarak yapacağız. Proje tamamlandı, bitti. Bu proje ile birlikte Ünye’de olduğu gibi Altınordu rıhtımına kruvaziyerler yanaşabilecek. Yeni dönemde burada hızlı bir çalışma yaparak limanı büyütüp kruvaziyer turizmi için gerekli olan tüm çalışmayı yapacağız. Ünye Limanı’nda bu çalışmaları yaptık. Altınordu ilçemizdeki limanda da bunları yapacağız. Bu hem şehrimiz için hem de gelecek için önemli bir yatırım olacak.”   Öte yandan yapılacak olan proje ile birlikte kruvaziyer gemilerinin uğrak noktası olacak olan Altınordu’da hem deniz turizmi canlandırırken hem de Ordu’nun ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlanacak.
Altınordu Rıhtımı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde yeniden hareketlendiriliyor. 140 metre daha uzatılacak olan Altınordu rıhtımı kruvaziyer turizmine hizmet verecek.

Yarım asrı aşkın süredir birçok yük gemisi ve yolcu gemisine hizmet eden ve 2017 yılında ekonomik ömrünü tamamlayarak liman faaliyetleri durdurulan Altın ordu Rıhtımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde yeniden hareketlendiriliyor. Ünye’de

yapılan yatırımla birlikte Ro-Ro, kruvaziyer ve konteyner gemileri ile dünyaya açılan liman gibi Altın ordu rıhtımına da can geliyor.

 

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Proje tamamlandı, buraya Ünye’de olduğu gibi kruvaziyerler yanaşabilecek” dedi.

 

Altın ordu Rıhtım Rehabilitasyon Projesi kapsamında mevcut 270 metre uzunluğunda bulunan rıhtım güçlendirilecek ve 140 metre ilave rıhtım yapılarak 410 metrelik rıhtım ve iskele haline dönüştürülecek. Toplamda 3 bin 900 metrekare alanda oluşturulacak olan projede yat ve yolcu teknelerinin bulunacağı alanlar da yer alacak.

 

Yapılacak olan yatırım ile Altın ordu Rıhtımı’nın kruvaziyer gemilerine elverişli hale geleceğini ifade eden Başkan Güler, bu projenin Ordu için önemli bir yatırım olacağını belirtti.

 

Başkan Güler şöyle konuştu: “Ünye’ye artık Ro-Ro gemileri ile birlikte kruvaziyer gemileri de geliyor. Aynı şeyi Altın ordu rıhtımını uzatarak yapacağız. Proje tamamlandı, bitti. Bu proje ile birlikte Ünye’de olduğu gibi Altın ordu rıhtımına kruvaziyerler yanaşabilecek. Yeni dönemde burada hızlı bir çalışma yaparak limanı büyütüp kruvaziyer turizmi için gerekli olan tüm çalışmayı yapacağız. Ünye Limanı’nda bu çalışmaları yaptık. Altın ordu ilçemizdeki limanda da bunları yapacağız. Bu hem şehrimiz için hem de gelecek için önemli bir yatırım olacak.”

 

Öte yandan yapılacak olan proje ile birlikte kruvaziyer gemilerinin uğrak noktası olacak olan Altınordu’da hem deniz turizmi canlandırırken hem de Ordu’nun ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlanacak.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orduguncel.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.