ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! MOTORİNE BİR OKKALI ZAM DAHA GELİYOR!

Gündem 09.02.2024 - 10:28
 

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! MOTORİNE BİR OKKALI ZAM DAHA GELİYOR!

Brent petrolde yaşanan hareketlilik bir zam haberini daha beraberinde getirdi. Motorine pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 40 kuruş zam geliyor.
Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre; motorinin litre fiyatı 12 Şubat Pazartesi gecesinden itibaren 1 lira 40 kuruş daha zamlanıyor. GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI İSTANBUL İstanbul Anadolu Yakası Benzin fiyatı: 39,26 lira İstanbul Anadolu Yakası Motorin fiyatı: 41,63 lira İstanbul Avrupa Yakası Benzin fiyatı: 39,35 lira İstanbul Avrupa Yakası Motorin fiyatı: 41,70 lira ANKARA Ankara Benzin fiyatı: 40,00 lira Ankara Motorin fiyatı: 42,43 lira İZMİR İzmir Benzin fiyatı: 40,24 lira İzmir Motorin fiyatı: 42,64 lira AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR? Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.
Brent petrolde yaşanan hareketlilik bir zam haberini daha beraberinde getirdi. Motorine pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 40 kuruş zam geliyor.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre; motorinin litre fiyatı 12 Şubat Pazartesi gecesinden itibaren 1 lira 40 kuruş daha zamlanıyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

  • İstanbul Anadolu Yakası Benzin fiyatı: 39,26 lira
  • İstanbul Anadolu Yakası Motorin fiyatı: 41,63 lira
  • İstanbul Avrupa Yakası Benzin fiyatı: 39,35 lira
  • İstanbul Avrupa Yakası Motorin fiyatı: 41,70 lira

ANKARA

  • Ankara Benzin fiyatı: 40,00 lira
  • Ankara Motorin fiyatı: 42,43 lira

İZMİR

  • İzmir Benzin fiyatı: 40,24 lira
  • İzmir Motorin fiyatı: 42,64 lira

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orduguncel.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.