BAKAN URALOĞLU ŞANLITÜRK’ÜN SORULARINI YANITLADI

Gündem 11.12.2023 - 15:00
 

BAKAN URALOĞLU ŞANLITÜRK’ÜN SORULARINI YANITLADI

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 23 Kasım 2023 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması talebiyle Ordu-Kabadüz, Ordu Çevreyolu’nun İkinci Etabı ve Ordu-Mesudiye Yolu sel hasarlarının son durumu sormuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm bu sorulara yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi.
İlk olarak 18,8 kilometrelik Ordu-Kabadüz Yolu hakkındaki soruları yanıtlayan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, çalışmaların devam ettiğini açıklayarak ‘’Ordu-Kabadüz Yolu toplam 18,8 km Bitümlü Sıcak Karışım Kaplama tek yol standardında olup proje güzergahında değişiklik olması nedeniyle, 2 adet 643 metre tek köprü ve 2,1 km Tek Yol Bitümlü Sıcak Karışım imalatları tamamlanmış olup çalışmalar devam etmektedir’’ ifadesini kullandı.   URALOĞLU: ORDU ÇEVRE YOLU’NUN İKİNCİ ETABI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR   MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’ün sorduğu bir diğer proje olan Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabı hakkında da yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ‘’Proje kapsamında; çift tüp Terzili Tüneli’nde (2x1.180 m) kazı çalışmaları ve nihai beton çalışmaları tamamlanmıştır. Akçatepe 1 Tüneli’nde (2x440 m) kazı ve destek çalışmaları tamamlanmış olup nihai kaplama beton çalışmaları devam etmektedir. Akçatepe-2 Tüneli’nde (2x1.740 m) kazı ve destekleme çalışmaları tamamlanmıştır. Turnasuyu Tüneli’nde (2x802 m) ise kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup çalışmalara başlanacaktır’’ diyerek Ordu’nun en önemli projelerinden biri olan Çevre Yolu’nun ikinci etabı hakkındaki son durumu açıkladı.   URALOĞLU: ORDU-MESUDİYE YOLU’NDA SELİN AÇTIĞI YARALAR SARILIYOR   8-9 Temmuz 2023 tarihlerinde Ordu’da meydana gelen sel felaketinden etkilenerek yıkılın Ordu-Mesudiye Yolu’ndaki köprüde çalışmaların son sürat devam ettiğini açıklayan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, ‘’Ordu-Mesudiye yolunda 2023 yılında aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel nedeniyle 25. km’de hasar oluşmuştur. Hızlı bir şekilde Köprü projesi hazırlanmış ve yapım çalışmalarına başlanılmış olup kenar ayaklar ve 28 m yüksekliğindeki başlık kirişi imalatı tamamlanmıştır. 30 metre uzunluğundaki prefabrik kirişler üretilmiş olup başlık kirişinin kür süresi tamamlandığında ivedi bir şekilde köprü imalatı tamamlanmış olacaktır. Ayrıca sel sonucu oluşan diğer hasarlar giderilmiştir’’ dedi.
MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 23 Kasım 2023 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması talebiyle Ordu-Kabadüz, Ordu Çevreyolu’nun İkinci Etabı ve Ordu-Mesudiye Yolu sel hasarlarının son durumu sormuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm bu sorulara yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi.
İlk olarak 18,8 kilometrelik Ordu-Kabadüz Yolu hakkındaki soruları yanıtlayan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, çalışmaların devam ettiğini açıklayarak ‘’Ordu-Kabadüz Yolu toplam 18,8 km Bitümlü Sıcak Karışım Kaplama tek yol standardında olup proje güzergahında değişiklik olması nedeniyle, 2 adet 643 metre tek köprü ve 2,1 km Tek Yol Bitümlü Sıcak Karışım imalatları tamamlanmış olup çalışmalar devam etmektedir’’ ifadesini kullandı.
 
URALOĞLU: ORDU ÇEVRE YOLU’NUN İKİNCİ ETABI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
 
MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’ün sorduğu bir diğer proje olan Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabı hakkında da yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ‘’Proje kapsamında; çift tüp Terzili Tüneli’nde (2x1.180 m) kazı çalışmaları ve nihai beton çalışmaları tamamlanmıştır. Akçatepe 1 Tüneli’nde (2x440 m) kazı ve destek çalışmaları tamamlanmış olup nihai kaplama beton çalışmaları devam etmektedir. Akçatepe-2 Tüneli’nde (2x1.740 m) kazı ve destekleme çalışmaları tamamlanmıştır. Turnasuyu Tüneli’nde (2x802 m) ise kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup çalışmalara başlanacaktır’’ diyerek Ordu’nun en önemli projelerinden biri olan Çevre Yolu’nun ikinci etabı hakkındaki son durumu açıkladı.
 
URALOĞLU: ORDU-MESUDİYE YOLU’NDA SELİN AÇTIĞI YARALAR SARILIYOR
 
8-9 Temmuz 2023 tarihlerinde Ordu’da meydana gelen sel felaketinden etkilenerek yıkılın Ordu-Mesudiye Yolu’ndaki köprüde çalışmaların son sürat devam ettiğini açıklayan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, ‘’Ordu-Mesudiye yolunda 2023 yılında aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel nedeniyle 25. km’de hasar oluşmuştur. Hızlı bir şekilde Köprü projesi hazırlanmış ve yapım çalışmalarına başlanılmış olup kenar ayaklar ve 28 m yüksekliğindeki başlık kirişi imalatı tamamlanmıştır. 30 metre uzunluğundaki prefabrik kirişler üretilmiş olup başlık kirişinin kür süresi tamamlandığında ivedi bir şekilde köprü imalatı tamamlanmış olacaktır. Ayrıca sel sonucu oluşan diğer hasarlar giderilmiştir’’ dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orduguncel.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.